با برخی از فعالیت های اجرایی و مدیریتی دکتر مقدم آشنا شوید
مدیریت مراکز بهداشتی درمانی
مدیریت مراکز خدمات بهداشتی- درمانی شامل مجموعه فعالیتها و وظایف اصلی مدیریت میباشد که عبارت از برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی، رهبری و نظارت در عرصه بهداشت و درمان است.
مدیر مراکز بهداشتی- درمانی باید قادر باشد نیازهای داخلی و خارجی سازمان را شناسایی کرده، به آنها پاسخ دهد و به عنوان یک هماهنگکننده و رهبر در سیستم بهداشتی-درمانی، در فراهم آوردن سلامت و رفاه اجتماعی افراد جامعه تلاش کند. در حقیقت مدیر خدمات بهداشتی-درمانی باید با اصول و ضوابط مراکز درمانی و بیمارستانی آشنا باشد، در جهت استفاده بهینه از منابع موجود گام بردارد و به عنوان یک استراتژیست دارای دیدگاههای بلند مدت و جامع باشد.
دکتر بهزاد مقدم، سالها تجربۀ ارزنده در مدیریت مراکز درمانی دارند که از جملۀ آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نایب رئیس بیمارستان عرفان، 1389- تاکنون
رئیس بخش اطفال بیمارستان عرفان، 1386- تاکنون
معاون درمان بیمارستان میلاد، 1389- 1385
مدیر کل درمان مستقیم سازمان تأمين اجتماعي، 1384- 1378
مدیر عامل مرکز پزشکی امیرالمؤمنین، یزد، 1377-1374
رئیس بخش اطفال بیمارستان شهدای کارگر، یزد، 1377 -1374
حاکمیت بالینی و استانداردسازی بیمارستانی
حاکمیت بالینی چهارچوبی است که در آن سازمانهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی، با به وجود آوردن محیطی که در آن مراقبتهای بالینیِ متعالی میتواند پرورش یابد، در زمینه ارتقای مداوم کیفیت خدمات و تضمین استانداردهای عالی در مراقبتهای بالینی پاسخگو میگردند. هدف حاکمیت بالینی فراهم آوردن محیطی است که کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی به طور منظم و مستمر به این موضوع فکر کنند که چگونه میتوانند بهتر کار کنند. بنابر تعریف ارائه شده، سه هدف اصلی که در حاکمیت بالینی تضمین میشود عبارتند از:
استانداردهای مراقبتی در سطح کیفی بالا
مسئولیت و پاسخگویی در برابر استانداردهای مراقبتی
بهبود مستمر و پایدار
مشارکت عموم و بیماران (Patient and Public Involvement)
مدیریت ریسک (Risk Management)
آموزش و یادگیری (Education and Training)
مدیریت کارکنان (Staff Management)
بکارگیری اطلاعات (Use of Information)
ارتقای مراقبتهای بالینی (Clinical Effectivenes)
ممیزی بالینی (Clinical Audit)
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، پیادهسازی حاکمیت بالینی با هدف حفظ و ارتقای مداوم کیفیت خدمات درمانی در حال انجام است. این امر نیاز به اجرای مراحل مختلفی دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
عضو كميته بررسي مرگ و مير كودكان 1 تا 59 ماهه، 1392- تاکنون
عضو انجمن علمی دانشگاه آزاد تهران، 1383- تاکنون
عضو هيئت تحريريه ماهنامه درمان تأمين اجتماعي، 1385 – 1378
عضو ارشد ستاد بحران، حوادث و بلاياي طبيعي سازمان تأمين اجتماعي، 1385 – 1379
عضو كميته ايمني مادر و نوزاد، ترويج زايمان طبيعي و تغذيه با شير مادر، 1392– تاکنون
توسعه و تجهیز بخش های بیمارستانی
پیشرفت روز افزون فناوریهای پزشکی در ارائه تجهیزات تشخیصی و درمانی نوین کاملاً مشهود است. بکارگیری تکنولوژیها و تجهیزات پیشرفته نقشی مؤثر در ارتقای سطح کیفی خدمات ارائه شده در مراکز درمانی و بیمارستانی دارد. همچنین تجهیزات پزشکی موجود در مراکز بهداشتی- درمانی بخش عمدهای از سرمایه این مراکز محسوب میشوند که سالانه هزینه زیادی صرف نگهداری، نوسازی و خرید آن میگردد. انتخاب و تخصیص تجهیزات پزشکی باید متناسب با نیازهای واقعی مراكز درمانی، اهداف كلینیكی، نیروهای متخصص و شرایط ایمنی موجود باشد. این مهم در صورتی تحقق خواهد یافت كه یك برنامه مدون و منسجم جهت مدیریت تجهیزات پزشکی در سطح مراكز درمانی كشور ایجاد شود و به عنوان سیاستهای اصلی مدیریتی در برنامه مسئولین ذیربط قرار گیرد. از سوی دیگر با توجه به محدودیتهای موجود در منابع مالی و انسانی در مراكز درمانی، نگهداری از این سرمایه ملی و ارزیابی مداوم عملكرد صحیح آن از دیگر وظایف وزارت متبوع و مراكز درمانی میباشد. دکتر بهزاد مقدم با سالها تجربه ارزشمند در حوزه مدیریت، همواره تجهیز هدفمند بخشهای مراکز بهداشتی- درمانی و بیمارستانی را در اولویت برنامههای مدیریتی خود قرار دادهاند.